Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Μια καλλονή στη μάχη κατά των καρτέλ κοκαΐνης


Ομορφιά και αποφασιστικότητα είναι το μείγμα που ο Βολιβιανός πρόεδρος Εβο Μοράλες θεωρεί ότι είναι το ενδεδειγμένο για να νικήσει στη μάχη εναντίον των καρτέλ κοκαΐνης που λυμαίνονται την επαρχία Μπενί και γι' αυτό τοποθέτησε ως επικεφαλής αυτής της προσπάθειας την καλλονή και πρώην Μις Βολιβία, Τζέσικα Αν Τζόρνταν Μπάρτον!Το 26χρονο πρώην μοντέλο αποτελεί μια διαφορετική νότα στον πόλεμο των ναρκωτικών που έχει ξεσπάσει στη Λατινική Αμερική εδώ και αρκετά χρόνια και ο οποίος μαίνεται με ανθρώπους να πεθαίνουν κάθε ημέρα, όμως, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις της, διαθέτει το κουράγιο που η νέα της δουλειά απαιτεί.
Οπως δήλωσε η Τζέσικα Μπάρτον σε συνέντευξή της στον "Observer" την περασμένη εβδομάδα: "Τα ναρκωτικά είναι πρόβλημα. Η διακίνηση ανθρώπων είναι πρόβλημα. Η διαφθορά είναι πρόβλημα. Η φτώχεια είναι πρόβλημα. Ετσι αισθάνομαι ότι έχω μια αποστολή. Παίρνω τον ρόλο μου σοβαρά και είναι μία θέση που μου αρέσει. Αισθάνομαι ότι είμαι στον χώρο μου".
Οπως μάλιστα τόνισε, το ενδεχόμενο δολοφονίας της που πηγάζει από το πόστο το οποίο ανέλαβε δεν την τρομάζει καθόλου. Συγκεκριμένα ανέφερε: "Η ζωή μου πάντα είναι σε κίνδυνο. Ζούμε μόνο μία φορά και πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να αφήσουμε κάτι πίσω μας".
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ και των ΗΠΑ, αυτήν τη στιγμή στη Βολιβία οι παράνομες φυτείες κόκας καταλαμβάνουν περίπου 30.000 εκτάρια γης και παρότι οι Αρχές κατάφεραν να κατάσχουν 18.000 τόνους κοκαΐνης, οι προβλέψεις είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξες για το μέλλον.
ΕΘΝΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...