Κυριακή, 27 Ιουνίου 2010

Beauty and the breast

Γιατί το στήθος πέφτει;
Η ίδια δύναμη που στερεώνει τα σώματά μας στη Γη είναι υπεύθυνη για το τέντωμα του δέρματος του στήθους και των συνδέσμων. Άλλοι παράγοντες που οδηγούν στην πτώση του στήθους είναι:
* Η εγκυμοσύνη. Mε σκοπό να προετοιμαστεί για τον θηλασμό, το σώμα παράγει γάλα, πράγμα που προκαλεί μεγέθυνση των αδένων του στήθους. Μετά τη γέννα οι αδένες επανέρχονται σε κανονικό μέγεθος, όμως μπορεί να διαφέρουν από την πρότερη κατάστασή τους.
* Απότομη απώλεια βάρους. Για τις γυναίκες που υποβάλλονται σε δραστική ή και ξαφνική απώλεια βάρους, οι ιστοί του στήθους που κάποτε υποστήριζαν μπορεί να συρρικνωθούν ταυτόχρονα με το βάρος που δείχνει η ζυγαριά.
* Κληρονομικοί παράγοντες. Ο γενετικός κώδικας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην εφηβική παχυσαρκία που φυσικά έχει αντίκτυπο και στην πρόωρη πτώση του στήθους.

Your breast friendΣτα καταστήματα εσωρούχων, οι περισσότερες γυναίκες καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους ψάχνοντας το πιο σέξι και όχι το πιο σωστό εσώρουχο. Δυστυχώς, ένα σούπερ - ενισχυμένο σουτιέν δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή, όπως επίσης και η παντελής έλλειψη σουτιέν. Ένα σουτιέν με «φτωχή» εφαρμογή που δίνει μικρή έως και καθόλου στήριξη, αλλάζει την κατεύθυνση των ιστών του στήθους και εμποδίζει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Αυτό που οι περισσότερες γυναίκες δεν συνειδητοποιούν είναι ότι φορώντας το σωστό σουτιέν που ταιριάζει γάντι στο στήθος τους, όχι μόνο δημιουργούν ωραιότερη εικόνα, αλλά φροντίζουν και για την καλή υγεία του στήθους τους.Το στήθος αποτελείται από δερματικούς ιστούς, αδένες γάλακτος, λεμφαδένες και μικροσκοπικά τριχοειδή αγγεία. Λόγω του ότι το στήθος από μόνο του δεν έχει μυς, με το πέρασμα του χρόνου, η βαρύτητα τραβάει αργά τους ιστούς προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να προκαλείται χαλάρωση. Όλα τα στήθη ενδίδουν τελικά στον νόμο της βαρύτητας, ανάλογα πάντα με το μέγεθός τους. Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι οι γυναίκες που φορούσαν ανέκαθεν το σωστό σουτιέν διατήρησαν το στήθος τους στητό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Φοράτε το κατάλληλο μέγεθος;
Το κατάλληλο σουτιέν δεν πρέπει να ανασηκώνεται στην πλάτη ή να μετακινείται γύρω από το σώμα. Τα λουράκια δεν πρέπει να μαρκάρουν, να τραβάνε ή να «κόβουν». Το στήθος δεν πρέπει να εξέχει από το cup του σουτιέν, από τα πλάγια ή να βγαίνει κάτω από το σουτιέν. Πολύ σημαντικό είναι το σουτιέν σας να περάσει το «τεστ της αναπήδησης». Αν το στήθος σας ακολουθεί τα ανεβοκατεβάσματά σας καθώς χοροπηδάτε, χάνοντας την αρχική του θέση, τότε σίγουρα χρειάζεστε ένα σουτιέν που θα σας χαρίσει μεγαλύτερη στήριξη.
Μετρηθείτε
Η MarilynSmith είναι εκπαιδευμένη επαγγελματίας brafitter που ειδικεύεται στη σωστή επιλογή σουτιέν και είναι φανατική υποστηρίκτρια και πρωτεργάτρια της εκστρατείας σχετικά με την υγεία του στήθους. Στο site της, www.healthybras.com, θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ μέσω email μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για την αναζήτηση του σωστού σουτιέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...